27. мај 2016.

"А ти ми, земљо, отвори врата!"

Културно друштво „Михајло Пупин“ организовало је књижевно вече, сусрет са песникињом Наташом Јововић на коме је промовисана њена збирка песама „А ти ми земљо, отвори врата“.
Књижевно вече одржано је у Библиотеци Шишка у Љубљани, 24. маја 2016.
Овом сусрету присуствовало је више од педесет љубитеља писане речи и поезије а међу посетиоцима били су и представници других друштава. Модератор књижевне вечери Марта Цвијановић у свом уводу поздравила је све присутне и најавила догађај, односно промоцију збирке песама.

Дивна Обреновић, председница КД „Михајло Пупин“ такође је поздравила све присутне а представник Библиотеке Шишка Јанез Седеј захвалио се на томе да се и ово књижевно вече одржава у просторима библиотеке.Уводну реч имао је и проф. др Владимир Ослолник, а затим је Наташа Јововић уз музичку пратњу виолончелисткиње великог народног оркестра РТВ Нови Сад Јелене Ергелашев Тубић прочитала неколико песама из своје нове збирке, а публика је са великим интересовањем и пажњом слушала веома занимљиве и лепе песме.Речи захвалности за ово ново, лепо издање поезије Наташе Јововић, упутили су представници друштава, Дивна Обреновић је уручила захвалницу проф. др Владимиру Осолнику, а Наташа Јововић је професору Осолнику уручила примерак своје збирке.

На крају програма песникиња Наташа Јововић потписивала је присутнима своју збирку и тако је завршено још једно лепо књижевно дружење.Фото галерија >>>